KS.jpg

Om Biodynamisk Kranio-sakral terapi:

Det er en skånsom og behagelig behandlingsform, som går dypt i vevet og virker inn på skjelett, muskulatur, ligamenter og organer. Ved å gi støtte gjennom KS, kan kroppen selv gjør korreksjonen. Kroppen vår søker alltid etter å være i balanse.

Cerebrospinalvæsken som ligger rundt hjernen og i ryggmargen har en viktig betydning innen KS. Den pulserer normalt 6 - 12 ganger pr min og skaper små bevegelse i kraniet og hele skjelettet. Den påvirker alle hinner (fascien) rundt organer, sener og årer.

 

Under behandlingen søker og identifiserer jeg blokkeringer i kroppens flyt. Dette setter i gang kroppens helbredelsesprosess. Det er mange tilstander og symptomer som kan behandles og forbedres med KS terapi.

Ved vanlige problemer, som for eksempel smerter i rygg, nakke, i leddene, migrene eller angst, er det en ubalanse som kan korrigeres.  Det har satt seg en restriksjon et sted i kroppen.

Vev, væsker og energi kan ikke bevege seg i normal flyt.

Har kroppen allerede en svekkelse, kan det lettere oppstå belastningsskader. Dersom muskulaturen til en av dine ryggvirvler har blitt skadet eller vært utsatt for et traume, kan dette skape forskyvninger i hvordan ryggvirvlene jobber, som over tid gjør at skivene mellom disse blir utsatt for en skjev belastning.

KS kan ikke bedre de nedslitte skivene, men dersom muskulaturen i området rundt blir i stand til å jobbe mer harmonisk, kan ryggsmertene avta eller forsvinne.

 

Jeg er trent til å vite hvordan vev og strukturer beveger seg og kan derfor oppdage restriksjoner.

Alle mennesker har utfordringer i ulik grad, men de fleste blir ikke forstyrret av dem. Det er først når utfordringene blir sterke nok at kroppen sier fra og en vil oppleve symptomer som smerter og ubehag.

For å føle og finne kroppens vevsbevegelser, trenger jeg å være lett på hånden. Dette får symptomene til å avta og kroppen din kan begynne å leges i dybden.

Med min kompetanse som sykepleier vil jeg vite om symptomene du har krever legehjelp. I slike tilfeller vil jeg anbefale at du tar kontakt med lege eller annen adekvat helsehjelp.

 

En behandling har en varighet av en time, og de fleste opplever det som mykt og avslappende.

I løpet av 1900-tallet har KS behandling blitt utviklet fra Osteopatien i USA og England. Beslektede studier og dokumentasjon har vist at denne formen for terapi har en god effekt på en persons fysiske, emosjonell og mentale helse.

Mer utfyllende om Biodynamisk kranio-sakralterapi HER

Takk til Niklas Patursson og Kate Mackinnon for bruk av informative lenker